Hemeroteca

Recull de notícies. Si en trobeu d’antigues, o d’actuals que no llistem, feu-nos-les arribar i les afegirem. Gràcies.

Diari de Girona 26/02/2024.- Girona avança amb retard en els nous projectes dels ponts del carrer del Carme. S’estan estudiant les adaptacions necessàries per complir amb les condicions que dictamina l’ACA pel que fa a l’accessibilitat al pont que connectaria la part final del carrer del Carme amb el barri de Montilivi. (PDF)

Revista El Roure núm. 68. 2n quadrimestre 2023.16 anys del Forat del Pont. La nova passera sobre l’Onyar que no arriba mai. Reivindicació (aquí la revista completa)

Diari de Girona 19/06/2023. Projectes del pacte de Govern 2023. El punt número 3 dels 64 que han consensuat Guanyem, Junts i ERC per tirar endavant aquest mandat inclou avançar en el nou pont entre els barris del Carme i Montilivi. (PDF 64 punts publicat al PUNTAVUI 17/06/2023)

Diari de Girona 16/03/2022 . Un pont sí, un pont no. Article de Tapi Carreras.. Van passar els anys. El regidor ja no hi és fa temps (al càrrec) i el pont segueix sense construir-se.

Diari de Girona 02/02/2022.- Ponts i passeres. Article de Miquel Fañanàs. Ara just fa tres anys que davant la insistència de l’Associació de Veïns i Comerciants i les campanyes endegades per demanar la construcció d’un nou pont que uneixi la part final del carrer del Carme amb el barri de Montilivi, l’Ajuntament va destinar l’import de 5.000 € del seu pressupost per redactar el que se’n va anomenar «estudi de viabilitat».

Diari de Girona 27/06/21.- En marxa un dels estudis que fan falta per al pont Carme-Montilivi– L’informe hidràulic que s’està redactant és un requisit per tirar endavant el projecte d’aquesta futura connexió, així com també per les reformes de la passera de la Font del Rei i el pont de l’Areny

Girona FM 27/05/2021 El pont sobre l’Onyar podria ser una realitat a finals del 2022.  Així ho ha anunciat Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, en una entrevista a Girona FM. Actualment, l’Ajuntament està treballant en un estudi hidràulic que determinarà l’alçada i el tipus de pont que s’ha d’instal·lar, entre d’altres.

Revista de l’Associació de veïns de Montilivi, maig 2021. Article “Un nou pont sobre l’Onyar” de la Plataforma i salutació de l’Alcaldessa, amb voluntat de tirar l’obra endavant. [aquí la revista completa]

Diari de Girona 11/05/2021— Les flors s’escapen del Barri Vell i s’estenen arreu de Girona. Alguns muntatges aprofiten per fer visibles reclams de barris. És el cas del pont que ha de connectar el Carme i Montilivique està pendent i projectat pel consistori però que encara no és una realitat. Justament ahir al ple de l’Ajuntament, l’equip de govern va dir que s’estaven fent els estudis previs necessaris.

ElPuntAVUI 9/03/2021.– L’oposició facilita part de les inversions del govern gironí. Un bloc d’inversions permetrà la reparació del passallís de l’Onyar i obres de millora a l’entrada est de la ciutat: el pont de Montilivi – Vista Alegre, la passera de Mas Ramada amb la Creueta i la reforma del carrer del Carme.

Associació de veïns Vista Alegre-Carme 27/02/21. Ponts i passeres al Carrer del Carme. Imprevistos, compromisos i projectes. Parlem de ponts i passeres sobre l’Onyar. al carrer del Carme de Girona.

Girona FM 13/01/2021 . Continuen les queixes veïnals per la manca de connexions entre els barris separats per l’Onyar . Des de la Plataforma per a la Construcció del Pont Carme-Montilivi demanen que s’activi l’estudi per crear un pont [Tall de veu de Sergi Arribas, portaveu] .

Diari de Girona 13/01/2021 . Guanyem vol avenços en el pont entre el Carme i Montilivi. Va recordar que el gener de 2019, pocs mesos abans de les eleccions municipals, l’alcaldessa, Marta Madrenas, va anunciar que donava «llum verda» a l’obra. 

20/11/2020 . L’ Ajuntament de Girona presenta els Projectes estratègics i compromisos amb la ciutadania del govern municipal . “… es construirà la passera que ha de connectar el carrer del Carme amb Montilivi … ”   PDF (punt 10 )

El Punt avui 22/09/2020 . El Carrer del Carme un carrer de reformes pendents. … es recordava el compromís del consistori amb els veïns de fer un pont per a vianants de Vista Alegre-Carme –des del solar del número 54– a Montilivi

Diari de Girona 20/09/2020 . Article d’opinió de Miquel Fañanàs . Carrer del Carme, oportunitat de futur?

Moció aprovada al Ple de l’Ajuntament de Girona del 14/09/20. (presentada pel grup municipal PSC). S’acorda (entre altres) l’inici de l’execució del pont entre Vista Alegre, Carme i Montilivi en aquest mandat. (PDF)

Diari de Girona 10/09/2020. El PSC de Girona vol construir dos ponts al Carme i fer-hi arribar el carril bici. Els ponts, reivindicació veïnal.

El PuntAVUI 05/07/20. Article d’opinió de Joan Ribas. Aquí falta un pont. Al darrer tram del carrer del Carme, després de la confluència amb el de Julià de Chia, hi ha un solar abandonat entre mitgeres, a la banda del riu, on creixen l’oblit i les males herbes…

El PuntAVUI 09/03/20. Votació per decidir el nom de la futura passera entre el Carme i Montilivi a Girona.  Els veïns estan fent les seves propostes de nom per al pont. Des del gener del 2019, quan es va firmar el decret, que no hem vist cap avenç en el projecte

Diari de Girona 25/01/2020 i  El PuntAVUI 30/01/2020.  El grup municpal ERC Girona, reclama el pont Carme-Montilivi. ERC denuncia que «altre cop, el govern està incomplint un compromís que havia adquirit amb la ciutadania» 

Pla de mandat municipal 2019-2023 – 15/12/2019. Publicat a tota la premsa local, inclou aquest apartat (punt 200 d’urbanisme): <<Amb el lema “Construïm ponts, connectem gent” estudiarem les infraestructures necessàries per a salvar les barreres naturals i arquitectòniques que actualment dificulten la relació fluïda entre alguns barris.>> Ajuntament Diari de Girona Punt Avui  (PDF)

Llibret de Festa Major de Vista Alegre – Juny 2019. Article de la plataforma de veïns pel pont Carme Montilivi: “És temps de ponts a Girona” (PDF).

Llibre Girona Temps de Flors 2019 – Pàgina 196 Pont Virtual sobre l’Onyar.- Reivindiquem la necessitat d’un pont de vianants i bicicletes per connectar el carrer del Carme amb Montilivi, dinamitzar els nostres barris i cobrir mancances actuals.

Revista de Gent Gran de Montilivi – Abril 2019. Article de la plataforma de veïns pel pont Carme Montilivi.

Diari de Girona 02/05/2019. Mostra floral per reclamar el pont entre el carrer del Carme i Montilivi. Veïns de la zona faran un muntatge durant Temps de Flors on s’hauria de construir la passera.

ConnectiCat 4/02/2019. Amb TV Girona, en directe per totes les televisions locals de Catalunya, des del forat del pont.

TV Girona 23/01/2019 L’Oriol Tuca, artista del mural al forat del pont, i en Sergi Arribas, portaveu de la Plataforma, a TV Girona, al programa T de Tot .

El Punt – Avui 13/01/2019. Xocolata i dibuixos per reclamar el nou pont a Girona. Els veïns celebren una jornada reivindicativa perquè una passera uneixi el carrer Carme i el barri de Montilivi. Pinten un pont al forat on s’hauria de construir. (PDF)

Diari de Girona 13/01/2019. Xocolatada per reivindicar el pont entre el carrer del Carme i Montilivi. Es va netejar el solar i es va pintar un mural en què s’expressa el desig veïnal per la infaestructura. (PDF)

Ajuntament de Girona 10/01/2019. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha signat avui el decret per estudiar la millor manera de fer aquesta nova estructura per creuar l’Onyar, tal com es va comprometre en una reunió celebrada aquesta setmana amb la Plataforma de Veïns pel Pont Carme-Montilivi. (versió PDF) Decret del 10/01/2019.

Diari de Girona 10/01/2019 (edició tarda). Girona encarrega el projecte per fer una passera a l’Onyar entre el Carme i Montilivi. L’estructura, prevista fa anys al pla general i reivindicada pels veïns, permetrà l’accés de vianants i bicicletes. (Versió paper)
>> Publicat també a La Vanguardia 10/01/2019 i premsa digital, des de l’ACN (agència catalana de notícies).

El Punt Avui 10/01/2019. Reivindiquen el pont entre el Carme i Montilivi a Girona. Els veïns han iniciat una recollida de signatures. Organitzen per dissabte una xocolatada popular i preparen un muntatge per Temps de Flors. L’Ajuntament es compromet a fer l’estudi.

Diari de Girona 23/12/2018. Inicien una recollida de firmes per exigir un pont entre el carrer del Carme i Montilivi a Girona. De moment ja porten 160 signatures i compten amb el suport d’ERC, la CUP, Catalunya en Comú i el PSC.

Diari de Girona 22/11/2018 . Una plataforma veïnal reivindica que es faci el pont entre el Carme i Montilivi . Està previst al pla general però no hi ha cap pronòstic per executar-lo.

Diari de Girona 04/05/2007 . Enderroquen una casa del Carme on hi haurà l’accés a una passera. És el numero 54, expropiat fa uns mesos. Els veïns fa temps que reclamen aquest pont. La passera projectada tindrà molt de sentit.

El Punt – Vilaweb 03/03/2007 . Les obres del carrer del Carme de Girona comencen dilluns però el trànsit no es tallarà fins l’endemà. Coincidint amb aquests treballs es millorarà una passera provisional pel llit de l’Onyar per unir el Carme i Montilivi, en espera que en el futur es faci un pont.

Diari de Girona 13/10/2006 (PDF) . Expropien una casa del carrer del Carme que serà l’accés a un futur pont sobre l’Onyar. El Pla General preveu que sigui zona d’espais lliures i inclourà la sortida d’aigües pluvials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.