Manifest


Plataforma de Veïns pel Pont Carme-Montilivi.

Reivindiquem la construcció del pont per vianants i bicicletes a l’alçada del carrer Carme 54, de Girona.

Al tram final del carrer del Carme, hi vivim molta gent, però no hi ha comerç i els serveis més propers es troben a l’altra banda del riu Onyar.

Els veïns (un % important dels veïns de Vista Alegre), hem de creuar contínuament el riu perquè som usuaris dels equipaments i de la zona comercial del barri de Montilivi. Comprem al carrer Tuyet i Santa Maria, anem al CAP, a l’escola Pericot i a la zona Verda del carrilet i també hi anem a deixar el cotxe, ja que al carrer del Carme no hi ha aparcament.

L’Onyar ens separa de Montilivi i ens obliga a fer llargs desplaçaments a peu per creuar pel pont més proper. El riu, és una barrera natural que impedeix el normal flux de veïns entre els dos barris, que ja fa anys que han crescut molt, més enllà del Pont de la Font del Rei i de la rotonda de Països Catalans.

Els veïns més valents, poden fer servir el pontó arran d’aigua que hi ha al llit del riu, al inici del canal urbà. Els accessos a aquesta petita passera queden molt allunyats de tot arreu i no són adaptats (hi ha escales a una banda i una rampa molt inclinada per l’altra), i a més a més, el pontó no serveix de res, cada vegada que puja el nivell del riu. Per tant, malgrat que cada dia hi passa molta gent, no hi podem comptar, no ens soluciona res. Ens fa falta un pont o una passera per vianants i bicicletes de debò, a l’alçada del carrer.

Estem convençuts que el pont Carme-Montilivi, donaria molta vida al nostre barri i posaria fre a la degradació incipient del final del carrer Carme, però també pensem, que seria una bona inversió de ciutat. Enllaçant Carme i Emili Grahit, fem créixer Vista Alegre i ampliem Montilivi, a la vegada que connectem aquests últims veïns, amb les Pedreres.

Un pont en aquest punt, seria també una nova entrada al futur Parc de les Pedreres. També, un canvi al mapa escolar i una nova connexió a la xarxa de carrils bicis de la ciutat. Sense oblidar que seria una mesura de seguretat, ja que quan puja el riu, els veïns som testimonis de molts creuaments arriscats per la passera actual. Els ponts escurcen distancies i afavoreixen la mobilitat . Cada persona que camina o pedala és un cotxe menys. Amb el pont Carme-Montilivi, tothom hi guanya!

Girona sempre ha aixecat ponts mirant cap al centre. Ara ens toca a nosaltres!

Sabem que no és una obra impossible ni de pressupost desorbitat. Aquesta és una obra prevista al Planejament urbà de la ciutat del 2002 i l’Ajuntament ja és propietària dels terrenys, només cal voluntat per fer-lo. No volem esperar més. Diem prou.

Amb aquest escrit, demanem als responsables polítics i tècnics de la ciutat que posin la construcció del Pont nou del Carme a l’agenda municipal, per fer-lo possible com més aviat millor.

Volem viure en barris vius i volem moure’ns a peu. Al final del Carrer Carme, hi falta un pont! I no callarem fins aconseguir-lo.

Girona, 22 de Novembre 2018
Plataforma de veïns pel pont Carme-Montilivi


Versió en PDF